mandag den 5. august 2013

Dahlia, øl & en ferie, der sluttede alt for tidligt.....

Så er jeg retur på min lille blog, efter en ferie, der bare gik alt for hurtigt. Det er sådan en dag, hvor man ville ønske, man havde været en af de heldige, der løb med den store gevinst i Lotto, så ferien bare kunne have varet for evigt.
Men sådan er realiteterne jo desværre ikke. Det har været 3 fantastisk skønne uger, ikke mindst vejrmæssigt - selvom Vorherre et par af dagene godt kunne have skruet lidt ned for radiatoren, og selvom der har været et par kedelige ting undervejs.
Men tilbage til haven:
I år har vi haft en kæmpe invasion af de såkaldte dræbersnegle - og det er simpelthen FOR klamt. De gode råd er fulgt: Klip dem over, drys med sneglemiddel, så kommer artsfællerne og æder de døde og tager gift med i boet. Jeg må indrømme, at jeg i starten var noget af en struds mht. det at klippe dem over. Er I klar over, hvor meget de "indeholder" ? Så jeg måtte bede Per klare ærterne, når jeg stødte på dem - og det var stort set hele tiden! Til sidst blev jeg så frustreret over dem, at jeg trods alt formåede at kløve dem med lukkede øjne og en skarp spade. I går satte jeg så en "fælde " op - det kostede et par af Pers øl, men senere var der en megainvasion til "baren" og sidst på aftenen var de første 20 stk. faldet i  den berusende evige søvn.
Er der nogen derude, der har andre effektive råd?

For at gå fra klamt til skønt: Vores Dahlia er fantastiske, de bugner af blomster. Enkelte af dem har hoveder på størrelse med tallerkner - det er fantastisk. Og det er bare med at plukke løs, så kommer der flere og flere. 
Idag er planen at få ryddet lidt op og gjort køkkenhaven pæn - inden der kommer nogle regnvejrsdage, hvor jeg håber på også at få givet huset indendørs en overhaling, og selvfølgelig få skrevet på bloggen her. Men nyd billederne af vores Dahlia, de kan ikke andet end at lette humøret på denne ellers så triste dag: