Opskrifter på lidt af hvert...

Marcipanmuffins med Rabarber:

Ca. 16 stk.

Muffinsdej:
150 gr. fintsnittede Rabarber
40 gr. sukker
125 gr. smør
150 gr. sukker
150 gr. revet ægte Marcipan
1 spsk. vanillesukker
2 æg
2 dl. creme fraiche 9 eller 18 %
250 gr. hvedemel
2 tsk. bagepulver

Marcipansmulder til topping:
75 gr. fintsnittede Rabarber
75 gr. sukker
50 gr. hvedemel
75 gr. smør
100 gr. ægte Marcipan.

Vend de fintsnittede rabarber i de 40 gr. sukker og lad dem trække. Når de har trukket færdig ( efter ca. 20 min ), så hæld det meste af væden fra, ellers synker de til bunds.
Rør smør, sukker, revet marcipan til en cremet dej. Pisk æggene i, et ad gangen og pisk 2 min. mellem hvert æg.
Rør creme fraiche, mel, bagepulver og vanille i dejen, og vend til sidst rabarberne i.
Fordel dejen i muffinsforme. 
Topping:
Bland rabarber og sukker - det skal ikke trække denne gang. Smuldr smørret i melet. Bland det hele og fordel smulderet på toppen af hver muffin.
Bagetid: ca. 25 min. ved 180 grader på mellemste ovnrille. Stik i kagerne med en tandstik for at se om de er færdige. 



Opskrift på Havredrømme:

Jeg laver kun kagerne til Jul , og det er der en god grund til – de forsvinder på mystisk vis ellers – så gode er de.

HAVREDRØMME:

Ca. 50 stk.

Ingredienser:
125 gr. Smør ( brug ALDRIG margarine )
125 gr. Sukker
75 gr. Kokosmel
100 gr. Mørk farin
100 gr. Hvedemel
75 gr. Havregryn ( fintvalsede)
1 æg
1 tsk. Natron
2 tsk. Vanillesukker
¼ tsk. Salt

Rør smør og sukker smidigt. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen – brug gerne røremaskine. Dejen vil være fedtet.
Form dejen til kugler på størrelse med en valnød og sæt dem på bagepapir på pladen. Lav god afstand, da de flyder ud.
Tryk kagerne flade med en gaffel, dyppet i vand.

Bagetid: 10-12 min. På næstøverste rille i forvarmet ovn 200 grader.
Afkøles på rist.