tirsdag den 24. september 2013

Smukt forfald...

For hver dag der går, bliver det mere og mere synligt at sommeren er forbi. I vores have er det første tegn altid, at vores Hosta er dem, der først begynder at vise tegn på forfald.
Hosta er utrolig smukke, og fås i et hav af varianter. det siges, at de trives bedst i halv - eller helskygge, men min oplevelse er at de bliver helt enorme og overdådige i fuld sol. Vi har mange placeret omkring havedammen og vi skal se at få dem delt, for nu er de ved at blive FOR store. Den nemmeste ( og sikkert ikke politiske korrekte) metode er simpelthen at hugge en spade ned gennem planten og så grave en ordentlig klump op, som så nemt kan placeres et andet sted.
Som sagt, det er tydeligt at vi er i fuld gang med efteråret:
Æblerne er også ved at være klar, vores Golden Delicius bærer rigtigt mange, men da vi ikke sprøjter dem, er det kun få af dem, der er til os. Resten plukker jeg, lægger i kasser i drivhuset med avispapir mellem lagene. Så har jeg mad til Solsorten hele vinteren. Billedet er måske nok ikke kønt af æblernes forfald, men det er alligevel på sin måde fantastisk: